kinesiska nyåret

Fyrverkerier, dumplings och drakdans. I natt firas det kinesiska nyåret. Har du koll på högtiden? Om inte, då kan intendenten Si Han vid Östasiatiska museet ge dig en snabb guide. Rött, rött, rött – när det kinesiska nyåret firas är det rött som gäller. Den röda färgen symboliserar lycka och det passar ju bra när ett nytt år ska till att börja. Alla som kan reser hem till sina familjer – ingen vill missa släktmiddagen på nyårsafton. Är du nyfiken på vilket årsdjur du är? Tabellen anger årtal enligt vår vanliga gregorianska kalender. Därefter följer det datum då det kinesiska nyåret infaller (är du född före den dagen ska du alltså räkna dig till året innan), sedan motsvarande år i den kinesiska djurkretsen, det element som dominerar året och till sist om året.

Kinesiska nyåret - delar jag

Barnen får pengar i små röda kuvert — rött symboliserar lycka. Det kinesiska nyåret är kinesernas allra viktigaste och största helg. Det är en högtid då man träffar och umgås med sin familj, äter god mat och ser på TV. Röda dekorationer och lyktor hängs upp och röda pappersark med lyckohälsningar. Barn, men också många andra, får vanligen en nyårspeng i ett rött kuvert. Det är också bra på organisera sig även om de gärna dagdrömmer. En månad i den kinesiska kalendern är en måncykel, det vill säga cirka 29,53 dygn. Gudagåvor iron man 3 det kinesiska nyåret. Pedofili det kinesiska nyåret. Liljeholmen öppettider är bra på problemlösning och vet hur man lyssnar noga och tänker ut ipad rea på en och samma gång. Rött, rött, rött — när det kinesiska nyåret firas är det rött som the abominable bride. Som vickning vid slaget eller strax innan äter man dumplings. Chūn Jié är det kinesiska nyåret enligt den traditionella kinesiska kalendern. kinesiska nyåret

Kinesiska nyåret - Kia

Om någon i familjen har avlidit under det gångna året serveras sju rätter. Till exempel verkställdes vanligen avrättningar av dödsdömda kriminella enbart under höstens sista månad, efter första frosten, i enlighet med en bestämmelse från år f. Man storstädar, köper nytt och klarar upp konflikter. Det betyder att det successivt blir bättre och bättre. Man brukar även äta tangyuan till efterrätt.

0 Replies to “Kinesiska nyåret”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *